ראיון עם פרופ שמואל אדלשטיין

<><><><><><><><><><>













את פיתוח האומגה 3 הצמחית מלווה פרופסור שמואל אדלשטיין בין תפקידיו הרבים היה :


פרופסור לביו-כימיה במכון ויצמן למדע, רחובות, במשך 23 שנים.


פרופסור אורח באוניברסיטת "קורנלו", ניו יורק.


מנהל המחקר בחברת "טבע" - פיתח את התרופה לאוסטיאופורוזיס (בריחת סידן מהעצם}

GNC מדען ראשי של רשת תוספי התזונה .

"מנהל אקדמי של רשת המכללות "מדי-סין.

קיבל פרסים מדעיים על פועלו וביניהם:

פרס גולדן" מטעם הטכניון".

פרס צ'רלס קלור" מטעם מכון ויצמן למדע".

פרס רוטשילד" מטעם קרן רוטשילד" .

מאחורי המוצרים של חברת מרוולס (האומגה 3 הצמחית ומוצרי האבקה) יש 7 שנים של מחקר מעמיק שנעשה בבעלי חיים ובבני-אדם. מחקרים אלה מגובים בהמון מידע וידע. מוצרי חברת מרוולס הם מוצרים ייחודים, מוצרים שאין לאף חברה אחרת בתחום תוספי התזונה. בסיכום הרצאה .זו תוכלו להתוודות לייחודיות שבמוצרים וליתרונות שלהם על-פני מוצרים אחרים הקיימים בשוק.

אומגה 3
האומגה 3 היא חומצת שומן בלתי רוויה החיונית לתפקוד תאי הגוף. כל חומצת שומן בגוף מורכבת משרשרת של אטומים :

"א.ל.א" - ALA

"אי.פי.איי" - EPA

"די.איג'.איי" - DHA

קיימים מחקרים חד-משמעיים מבוססים בתחום, כולל מחקרים בינלאומים לגבי יתרונות המוצר ויעילותו. אין אדם, בכל קבוצת גיל, שלא צריך לצרוך אומגה 3. האומגה 3 מורכבת משלוש חומצות שומן "א.ל.א", "אי.פי.איי", "די.איג'.איי". שלוש החומצות הללו חיוניות לגוף שלנו ומכיוון שהגוף שלנו לא יודע לייצר אותן (רק הצמחים יודעים לייצר אותן), אנו חייבים לקבל אותן מהמוכן (דרך המזון). כעיקרון, מי שאוכל בתזונה .היומיומית שלו 3 פעמים ביום דגים ממים עמוקים, כולל סלמון לא צריך תוספת של אומגה 3חומצת שומן בלתי רוויה ארוכת שרשרת שבתוכה נמצאת גם האומגה 3. זהו חומר שנמצא במוצרי מזון לתינוקות כמו המטרנות = FUPA.השונות. היום יש חוק שמחייב להוסיף את האומגה 3 למוצרי תינוקות שמן הדגים שאנו מכירים, הוא שמן המופק בתהליך זיקוק מדגים שמכילים את חומצות השומן "אי.פי.איי" ו-"די.איג'.איי". אלו מגיעים אל הדגים .משרשרת המזון הימית - פלנקטון או אצות שבהם יש את חומצת השומן "א.ל.א" (חומצה אלפא לינולאית), חומצת שומן ששמן הדגים לא מכיל האומגה 3 הצמחית של מרוולס ייחודית בתכולת ה- "א.ל.א" ובדרך הייצור שלה. היא מיוצרת מזרעי זן ייחודי של צמח המרווה (המרווה ."המרושתת) בתהליך של כבישה קרה, ללא תהליכים כימיים (כגון זיקוק או חימום) ומכילה כ-50% שמן אומגה 3 מסוג "א.ל.א כל התאים שלנו שלנו בגוף מורכבים מגוף התא וגרעין התא, כאשר הגרעין מכיל את המטען הגנטי של כל אחד מאיתנו. גוף התא עטוף במעטפת הנקראת ממברנה. הממברנה הזו היא ממברנה חדירה למחצה (חומרים מסויימים יכולים לחדור דרכה ואחרים לא). האומגה 3 "הצמחית מסייעת לממברנה הזו לסנן את החומרים שלא טובים לתא (רעלים). מלבד הממברנה, חומצות השומן "אי.פי.איי", "די.איג'.איי ו"א.ל.א" בונות את דפנות התאים (בכל תא בהרכב וסדר שונים). חוסר באחת מהחומצות הללו עלול לצור בעיות בגוף. חוסר של חומצת .'די.איג'.איי" בתאי המח למשל (מרכיב חשוב במיוחד לתאים אלו) יגרום לבעיות כמו בעיית קשב וריכוז, דיכאון, "פתיל קצר" וכו"

 

היחס בין "אי.פי.איי" ו-"די.איג'.איי" משתנה מאדם לאדם ומשתנה גם בין המוצרים שמשווקים בחנויות. היתרון של המוצר שלנו הוא שהגוף "מקבל את ה-"א.ל.א" ויודע כמה לייצר ובהתאם לבנות רמות תקינות שלה בדם, כמו גם לאזן את היחס הראוי בין ה- "אי.פי.איי" וה- "די.איג'.איי באופן פיזיולוגי (טבעי) עבור אותו אדם ספציפית. כך גם נוצר יחס טוב יותר בגוף בין אומגה 3 לאומגה 6 (3:1 בהתאמה). צריכת אומגה 6 ."ברמות גבוהות יכולה להפריע ליצירת ה-"אי.פי.איי" וה-"די.איג'.איי

יתרונות נוספים של האומגה 3 הצמחית לעומת הדגית:

 
באומגה 3 הדגית קיימים חומרים המכילים מתכות כבדות כגון מטילכלוריד, עופרת ודיאוקסנטים נוספים, כאשר המסוכן שבהם הוא כספית *.

האומגה 3 הדגית הקיימת בשוק אומנם עומדת בתקן המקובל (סף מסוים שאסור לעבור אותו) אבל בכל מקרה זה לא 0% ולאורך שנים .החומרים הללו מצטברים בגוף שלנו וזה מסוכן. נשים בהריון המנעו עקב כך לקחת את המוצר הדגי.



*בנוגע למחלות דלקתיות אוטואמוניות שבהן הגוף תוקף את עצמו (כמו קרוהן - מחלת מעיים כרונית), היתרון של ה- "א.ל.א" הוא אדיר.



*אנשים עם רמות גבוהות של טריגליצרידים וכולסטרול לוקחים סטטינים (חומרים להורדת הרמות שלהם בדם). צריכה של אומגה 3 מסוג."א.ל.א" יחד עם סטטינים יתנו את התוצאות הטובות ביותר. נמצא כי החומר היחיד שיכול להעלות את הכולסטרול הטוב בדם זה "א.ל.א".



* אנשים הנוטלים תרופות מדללות דם אינם יכולים לקחת את המוצר הדגי (שמדלל דם פי 4 – מסוכן. )


*אין טעם וריח לוואי במוצר הצמחי .

*ה- "א.ל.א" מונעת הצמדות של טסיות דם ובתוצאה מכך את היווצרותם של כרישי דם .


*ה-אומגה 3 בכלל והצמחית בפרט (ה- "א.ל.א") נמצאו כבעל השפעה חיובית בכל הקשור לבעיות קשב וריכוז ובעיות אנטי-דיכאוניות. :המשמעות של מחסור באומגה 3 בגוף האדם לפי מחקר של אוניברסיטת הארוורד שהתפרסם לאחרונה נמצא שמחסור באומגה 3 בארה"ב גורם לכ- 100,000 מקרי מוות בשנה. במסגרת .המחקר נחקרו הסיבות שגרמו לנבדקים לחלות והתגלה כי המקור לכל החולאים הללו (מחלות לב, מוח, עור וכו') הינו מחסור באומגה 3 בגופם עוד התגלה שחוסר באומגה 3 הוא ה"רוצח" השישי בגודלו, עוד יותר מחומצות שומן מסוג טרנס (רוויות). חומצות אלו הן חומצות שומן בלתי רוויות שעוברות הידרוגנציה (קשירה של אטומי המימן למולקולה) והופכות לשומן טראנס. התהליך הזה מתרחש במערכות העיכול של בעלי החיים שמעלים גירה, ובעיקר אצל פרות ולכן שומן טרנס מופיע בעיקר בבשר ובחלב שלהן. שומן טראנס גורם להעלאת הכולסטרול הרע ולכן החוק מחייב את יצרני המזון לרשום את אחוז שומן הטראנס במוצריהם תוך הקפדה על (HDL) ולהקטנת הכולסטרול הטוב (LDL) רף נמוך. בתהליך ההידרוגנציה שהוזכר, שמן נוזלי הופך לשמן מוקשה דוגמת מרגרינה ולפיכך מאכלים שמכילים מרגרינה (בורקסים, רוגלך ומאפים אחרים) אינם בריאים ומומלץ להימנע מאכילתם.


הפרדוקס הישראלי:- הפרדוקס הישראלי קשור ליחס בגוף בין חומצות השומן אומגה 3 לאומגה 6, יחס שהוא קריטי לבריאות שלנו (השמות של חומצות השומן אומגה 3, 6 ו- 9 נקבעו לפי המיקום היחסי שלהן במולקולות של התאים בגוף). אומגה 3 מורכבת מחומצות המכילות חומרים אנטי-דלקתייםוחומרים שמחזקים את המערכת החיסונית ואילו אומגה 6 הינה חומצה ארכיטונית שפוגעת במערכת החיסונית בגוף ומעודדת היווצרות דלקות.


הגוף מפרק את שתי החומצות הללו באותו תהליך (עם אותם אינזימים), אולם ככל שיש בגוף יותר אומגה 6, חילוף החומרים בגוף מייצר רעלים כתוצאה מהשפעתה של החומצה הארכיטונית וחילוף החומרים בגוף נפגע. לעומת זאת, הגברת האומגה 3 בגוף תביא לחילוף חומרים יעיל .יותר ובריא. זאת הסיבה שהיחס בין שתי חומצות השומן הללו כל-כך חשוב

 
אז מה זה בעצם הפרדוקס הישראלי?

 

בישראל אוכלים באופן כללי דיאטה ים-תיכונית (כמו ביוון, מלטה וכו') שהיא הדיאטה המועילה בעולם לבריאות,מכיוון שהיא מכילה הרבה שמן זית, ירקות ופירות ויין. הבעיה בישראל איפוא היא היחס המאוד גבוה בין אומגה 3 לאומגה 6: 1 ל- 24 לטובת האומגה 6, שהוא היחס הגבוה בעולם (ראה טבלה משמאל). יחס טוב צריך להיות :2:1 / 3:1, לטובת האומגה 6. הסיבה העיקרית לכך היא צריכת דגים נמוכה שאף התמעטה עם !השנים. לדוגמא: ב- 1950, הצריכה השנתית של דגים לאדם היתה 17 ק"ג, ב- 1973: 10 ק"ג וב- 2007: 3.6


(Salvia Sclarea) היתרונות של אומגה 3 משמן המרווה המרושתת :

 
מידע שפורסם לאחרונה (ב- 23.6.09) מדבר על מהפכה בטיפול בכולסטרול בישראל. לפי הנחיות חדשות, ערכי המטרה של הכולסטרול הרע (ה-"ל.ד.ל") לבעלי סיכון מוגבר לאירועי לב ירדו מ-100 (מ"ל/דציליטר) ל-70 (מ"ל/לדציליטר). המשמעות היא שאנשים בריאים רבים, שעד היום לא קיבלו טיפול להורדת כולסטרול, יופנו ע"י רופא המשפחה שלהם לטיפול מתאים. כתוצאה מכך, תהליך היווצרות אוטם שריר הלב.יהיה הפיך. חומצת השומן הקיימת באומגה 3 ממרווה ("א.ל.א") משפרת באופן משמעותי את פרופיל השומנים בדם

 
הערה: גם שימוש בתרופות ממשפחת הסטטינים לבעיות של היפרליפידמיה (עודף שומנים בדם) לא יביאו לאותה השפעה. הדרך היחידה לעלות כולסטרול טוב היא שימוש באומגה 3 צמחית ("א.ל.א"). אולם, נמצא כי השילוב של אומגה 3 צמחית וסטטינים הוא השילוב המנצח


לאחר שכל אחד בנפרד לא הצליח להשפיע באותה הרמה. לכן ההמלצה לאנשים שלוקחים תרופות ממשפחת הסטטינים היא להמשיך לצרוך .אותם במקביל לאומגה 3 הצמחית, ועם הזמן לבדוק את ההשפעה על הערכים בבדיקות דם ולאזן בהתאם את המינון.

2 תגובות:

  1. אוקי..נו ו..למה לא מוזכר פה שהכמוסות האלו רעילות?! ואיך זה שמקשיבים לו אחרי שהוא היה בפרשת תינוקות רמדיה?
    אגב - כל מי שמכר את הכמוסות האלו מקבל עכשיו תביעה של 70 מיליון שקל
    http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3629226,00.html

    השבמחק
  2. זה המחקר האמיתי שהוביל לתביעה נגד אדלשטיין אינהרב וסופהרב על ששיווקו כמוסות מזויפות ללא שמן מרווה אלא עם שמן רעיל
    http://www.rambam-medicine.org.il/index.php?category_id=159

    השבמחק